söndag 24 mars 2013

Längtar till vår, sommar, längtar till nya utmaningar

Solen lyser ute, dagen är i full gång och jag ser framför mig sista veckan i utmaningen 100 dagar. Det är bara en arbetsvecka kvar om vi inte räknar idag.
Solen ute lovar vår även om kylan biter sig fast.
Jag vaknade tidigt idag med en idé i huvudet som inte är klar ännu, men den handlar om en slags fortsättning av 100dagar. Kanske något med ute tema, men som sagt, inte klart ännu.
Hur har det sett ut?
"Postat: 2012-12-20 12:57:56 Rubrik: Tre timmar spinning
Jaha då börjar det.
tre timmar spinning inviger vår utmaning. jag och ett antal hjältar till tar upp kampen mot prostatacancer och samlar in pengar till forskning mot denna vanligaste av alla cancerformer i svergie idag. Imorgon klocka 12:11 kör vi igång.
100 dagar för ett bättre liv, visst låter det kalas?
Ikväll ska jag ta mått och väga mig.. (innan spinningen faktiskt)
sen kör vi."
Mitt första inlägg i 100 dagar ser du ovan. Visst hade vi planerat lite och så innan men här är det verkligt. Jag tog bilden nedan den 21/12 2012. Visst borde jag ha tagit en bättre men kan tolka att orsaken till den usla kvaliteten är att jag inte riktigt var nöjd med det som stirrade tillbaka på mig.
I början var det mesta enkelt, gick på entusiasmen från att faktiskt ha hittat på utmaningen, vi var många som körde på i ullstrumporna. Vi skapade forum och facebookade glada tillrop som pekade på vilja och målmedvetenhet. När 30 dagar gått började jag skriva ett litet ”veckobrev” till deltagare i utmaningen, flera av deltagarna hade blivit lite mer anonyma och hejaropen hade falnat något. Jag undrade lite ibland om jag var ensam i utmaningen nu, så jag ställde frågan.
Sen den dagen har jag fått mail till och från som gläder mig mycket, visst har några fått fokusera om, kanske göra omprioriteringar och i vissa fall även sätta helt andra mål, men det som syns mest tydligt är att 100 dagar har verkligen påverkat folk, även om det inte blev så som man tänkte från början så har nästan alla svarat med att saker och ting har ändrats i deras liv. Målet med utmaningen och det faktiskt namnet på utmaningen är ”100 Dagar för ett bättre liv”.
Ett av breven jag fått:
"Du undrade härom veckan om hur 100 dagar påverkat folk? Utom vikt/mått som minskat en del, mer nu. så har jag genomfört först en 3h mustaschkamp cykling och sen ett ca 4h lång vasaloppsspinning!! Jag har fått en ökad nyfikenhet för andra träningsformer, och börjar faktiskt gilla min kropp .då jag inser att även om jag siktar på att få bort en del vikt, så har min kropp ställt upp på mkt Och det får jag minsann vara tacksam för!! Jag har börjat tänka kvalitet i träning hellre än kvantitet. Och nu sakta men säkert har jag börjat ställa om kosten. Så har Din insats med 100 dagar påverkat mig?? Det tycker jag:) Träningsglädjen är tillbaka,”
100 dagar kan låta som en lång tid, vid ca 50 dagar kändes det så med, det var inte roligt då, vardagslunk och slit. Nu när det är dagar kvar då känns det kort, nästan för kort. Vi har lyckats, kanske inte alla och inte med vad vi satte för personliga mål men vi har gjort 100 dagar för ett bättre liv.
Hur har det gått för mig?
Lite fakta: Startvikt 95 kg, Idag: 83 Kg, däremellan har jag haft lägre vikt men den har nu stabiliserats på ca 83.
Antal tränade minuter från start till idag: 94 timmar och 50 minuter.
Alla mål är klara.... Men nu tänker jag inte sluta.
- Posted using My imagination

Location:Skoghall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar