måndag 20 juli 2015

Semester

Vi beslöt oss för att sälja vår plats (läs husvagn) på bomstabadet. Platsen var underbar för någon som verkligen vill ha en sommarstuga vid vattnet, vi vill ut och resa. 

Åren innan vi köpte husvagnen så var vi ute med tält och hyrvagn, vi trivdes ypperligt, året vi var på samma plats hela tiden, inte lika mycket.

Vi älskar husvagnen, så vi beslöt oss att behålla den och sälja en liknande på plats. Det blev den ni ser ovan och nedan.
En riktigt bra vagn det med. 

Vi satte ut en liten lapp med raden "Till Salu" på och våra nummer. Jag hann knappt hem innan det ringde. Vi sålde dagen därpå.

Att få bort den stora 720 vagnen slet hårt på S80n, lamellerna klagade höglukt. Efter att ha dragit ned vagnen som stått tio år till besiktningen och fått den godkänd utan anmärkning insåg vi att bilen vi hade inte kommer funka, kanske skulle chevan orka?

Det visar sig att chevan inte vill, den orkar inte sådant längre, då vi redan försökt sälja den billigt utan lycka så beslöt vi oss att ge den till vår vän som alltid ställer upp eftersom hon haft bilen ett tag och känner till alla problem. Glad blev hon :)

Dags att i all hast fixa en dragbil, vi kollade lite och hittade en ssas jong (heter de så?) och satte av mot Arvika klockan nio på kvällen för att eventuellt köpa den. Lena letade lite på Google om bilen och efter bara några rader vände vi om hemåt, utan att titta på bilen.

Modstulna ned barn som va pepp att titta på bil satt vi på en parkering i Skåre och letade på blocket, vi hittade några men ingen ville sälja sent på kvällen en fredag, konstigt.

Dagen därpå hör en av säljarna av sig, han är hemma kl 17, men vi vill ju iväg så vi tjatade lite och han hade ju haft ute bilen ett bra tag så han gick med på att vänta på oss i Årjäng om vi kom direkt. Vi drog som avlöningar.

En XC90 blev det, tillsammans med vagnen klarar vi precis viktgränsen för mitt B96 kort :)

Vi drar till Göteborg. Lenas kompis har ett ställe som vi kunde få campa på, lät bra, visade sig ligga i skogen på ett berg. Vi körde upp ekipaget, snårskog och kullrigt, omöjligt att vända, nästan fast i dike men med stark bil och arga svordomar klarar vi oss ned. Ett stukat stöd och lite slitna bromsar i bilen blev belöningen. Men vi kom ut.

Vi åker därifrån och rekommenderar ingen med stor husvagn att åka dit!

Vi åker till närmaste camping, får en nödhamn med dansband i bakgrunden. Vi slocknar snabbt denna natt.

Dags för Ullared. Fullt med folk och vi har lite kort om tid men visst går det med :)
C på ryggen och A hjälper till :)

Denna kväll är första gången vi börjar bo in oss. Jag köpte en enkel multimeter. Ge mig en multimeter så ska jag ge dej ljus. Allt funkar nu, gas, el och 12volt. Riktigt mysigt att sitta och titta igenom kassarna från gekå. 

Sent somnar vi men skönt sover vi i vår tempurmadrass. Värmen funkar ju nu så ingen fryser.

Hjobo1 ska den heta, vi kopplar loss den och kör till Liseberg, det visar sig inte vara bara vi, publikrekord sa de.
Jag höll på att få spader, på riktigt. Gå å drick öl sa nykteristen till sur gubben Gru som jag tydligen påminner om...

(http://vignette4.wikia.nocookie.net/despicableme/images/9/9b/000771.jpg/revision/latest?cb=20140418040056)

En öl klar, smuttar på andra och mår bättre, vill inte strypa någon längre. 

1,5 timmar till så är jag i vagnen igen. Det löser sig.

Seya




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar