torsdag 28 juni 2018

Hobby Prestige 650 KFU – med eget rum för barnen

Vi hittar vagnen på blocket och den har Micro, det är ett krav från fru, men ingen ac.
 Den är inte så långt bort heller, i Degerfors, så vi ringer och säljaren som säger att någon ska komma ikväll att titta på den. Men som vanligt är det först till kvarn som gäller. 

 Vi drar direkt. 

 Säljaren är g^rtrevlig och vi får tillgång till vagnen. 

 Vi öppnar den delbara dörren och kliver in. Jag lägger märke till att det ska finnas ett par fack på dörrens insida men verktygfacket på högersida saknas, inget som avskräcker. På dörren hänger även en sophink. 

 På den högra sidan sitter lysknappar för ute belysning och lite andra lampor. Jag letar vagnens manövercentral varifrån man vanligen kan styra belysning, få besked om status på batteri, vatten och varmvatten, vi hittar den ovanför diskho. På ena sidan diskhon finns ett vitrinskåp och andra ett skåp med hållare för TV, ett grunt underskåp och ett skjutskåp med en smala hyllor.

 Alla sängar är fina och rena, och det finns inget som visar på att det läckt vatten vare sig utifrån eller annat😉

 Sittgruppen rymmer fem eller sex personer, men vuxna sitter bekvämt bara i de två längsgående soffdelarna, gavelsoffan har för kort sittdyna och den sluttande frontväggen kan göra att välvuxna kanske får böja sig framåt för att slippa undan fönstret och gardinerna. Sittkomforten är riktigt bra och bordet, som vanligen är lätt att flytta, gör att man enkelt kommer åt alla sittplatser. Hela soffgruppen ger en ombonad känsla.

 Köket tycker jag är lika elegant som vagnen som helhet, men här finns också mycket bra funktioner som microugn, trelågig spis uppdragen mot fönstret, rund diskho och ett skåp med utdragbart inrede i köksbänken vilket gör köket högfunktionellt. Här finns ganska gott om plats för grytor och pannor, lådorna i bänken har självstängande lås och kylskåpet är mycket större än vårt gamla. I taket finns ett stort takfönster, som vi nyligen lätt oss kan skjutas åt sidan.

Tvättrummet innehåller många fina skåp, flera speglar, handfat och toalett men ingen dusch. Det är inte extremt gott om förvaring.
 Ombonad känsla är bara förnamnet, men man får sköta sin hygien bäst det går med handfat och tvättlappar.
 Naturligtvis utnyttjar man vanligen campingens faciliteter, sjön eller havet för seriös tvagning. Golvet är helplastat och vattentåligt.

Garderoben, mitt för dubbelsängen separeras från tvättrummet, och högst upp i detta öppna utrymme finns en galgstång. Tillsammans med garderoben och ytterligare ett högskåp har konstruktörerna sett till att vagnen är väl försörjd med stuvutrymmen för kläder och annan packning.

 Dubbelsängen står längs med vagnens vänstra sida. Sänggaveln vid huvudändan är textilklädd och ett öppet hyllplan med skåp ovanför bidrar till känslan av luft och ljus. Det stora sidofönstret skyddas mot ofrivilliga sparkar av en textilklädd distansskiva längs långväggen. 
 Jag saknar en strömbrytare på gaveln som gör det möjligt att reglera ljuset från bädden, en finess man kan uppskatta inte minst när man kommit på att man missat att släcka någonstans. Bädden kan skiljas av mot umgängesdelen i vagnen med en skjutdörr i trä.

 Barnkammaren ligger längst bak och består av en smal dinettgrupp, just nu ombyggd till extra säng, och tre våningsbäddar mot gavelväggen längst bak i vagnen. Där finns  också ett högskåp, om det blir ett linneskåp eller ett skåp för barnens leksaker och utrustning får tiden utvisa.
 Dinetten verkar vara smal, för att inte säga mycket smal, men den räcker till som lekbord för barn och kan säkert också duga nedbäddad som säng för en natt eller två. Även dinetten har ett fönster.

 Hela vagnen ser fin ut, välvårdad och jag kan inte se några vattenskador ens med mitt instrument, vid lite närmare granskning av vagnens övriga egenskaper noterar jag att det är föredömligt lätt att komma åt de bakre stödbenen och att man får hjälp att hitta de främre benens justerskruv av ett styrhål i karossens kjol.

 Det finns ingen större chans att pruta (även om jag försökte) så vi betalar och känner ändå att det känns bra, fast den inte har ac.

Vi kopplar vagnen till bilen och rullar ut. Först blir jag lite orolig för drag bromsen ligger på men den lossnar efter ett litet tag. Storlek och tyngd gör sig inte påminda. 

 När vi stannar för mat och fotografering köper vi adapter som gör att lamporna lyser.

 Husvagnen följer resten av resan smidigt och odramatiskt och har ett balanserade beteende som gör att jag utan besvär följer med i en stundtals ganska snabb trafikrytm. . 

Det blir bra det här 😁

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar