måndag 15 oktober 2012

Av allt man kan glömma

Av alla saker man kan glömma... PLÅNBOKEN!

För några år sedan hade det renderat en extra resa på direkten för att gå utan plånbok en dag skulle vara lika omöjligt som att försöka klara sig utan byxor. Men idag när jag upptäckte att min plnbok inte var me, jag bytte jacka idag till vinterjackan, så var jag bara glad att Lena lagt lite parkeringspengar i bilen igår, då klarar jag mig.

Vad jag däremot inte skulle klara mig utan är telefonen, då är det bara att vända om och åka hem igen om den är glömd. Nu har jag ett nytt fodral till telefonen, det är som en plånbok ungefär, det klarar massor av mina kort och jag lär ju inte glömma telefonen. Förr la jag saker i plånboken för att få med dem garanterat, nu lägger jag saker i telefonen. Till och med säkringskartan har jag i plånboken, den var borta när jag skulle fixa med uttag och annat hemma i helgen, till slut hitade vi den och för att den inte ska komma bort tar vi ett kort av den, i telefonen finns den nu.

Att samla allt runt telefonen är väl bra, men gör man det inte lite väl enkelt för någon som vil åt mina värdesaker? Alla ägg i samma telefon kan man säga. Telefonen har i bästa fall en enkel pinkod på fyra siffror och man har hur många chanser sm helst på sig, alla som haft ett gammalt kod hänglås eller en resväska med kod vet att det är möjligt att "hacka" detta, även om det tar tid och är lite trixit så är det inte svårt och kan ju vara väl värt besväret, hur många har idag inloggningar och kaknske personliga cert på telefonen. Telefonen är nyckel till massor nu och får någon tag på den är det nära nog katastrof.

Jag fick frågan varför jag har så krångligt lösen på min iPad hemma, jag funderar på varför jag inte har det på min telefon. Men man är väl lat och orkar inte skriva ett krånligt lösen, fast hela livet ligger i telefonen om någon skull få tag i den. Jag ska sätta in krångel lösen idag, familjen få tåla att jag är lite paranoid.

Bara för att man är paranoid betyder det inte att dom inte är ute efter en...

Veckan ramlar igång ganska lugnt men redan imorgon kör vi full fart och jag kommer inte få en lugn stund innan jag kommer hem igen på fredag, det ska bli roligt med fast just nu vill jag inte iväg. Det blir väl bättre bara jag får en kopp kaffe i mig.

Kaffe ja, visste du att äldre människor som dricker några koppar kaffe om dagen löper mindre risk att dö under de följande 14 åren än de som inte dricker kaffe alls(enligt en amerikansk studie omfattande 400 000 personer). Källa

Fysiker har förresten räknat ut varför det är så lätt att spilla kaffe. Hemligheten visade sig vara en olycklig samvariation mellan människans gångart och vågrörelser i koppen.

Bästa tipsen: fyll inte på upp till kanten, titta på koppen och gå långsamt.

Det tycker jag är en bra devis för hela den här dagen.

Tjohej

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar