onsdag 21 november 2012

Det måste man tydligen vara bra på 2013

Lästa nedan påståenden i http://www.svd.se/naringsliv/karriar/det-maste-du-vara-bra-pa-2013_7682232.svd#xtor=AD-500-[svd.se/naringsliv]-[]-[Textlank]-[aftonbladet]-[]-[]

"Det är tuffa tider på arbetsmarknaden. För att fixa ett jobb under nästa år räcker det inte med att ha rätt kompetens, konstaterar Wall Street Journal som listar fyra personliga egenskaper som arbetsgivarna letar efter.

1. Tydlig kommunikation Att göra sig själv förstådd och kunna uttrycka sina åsikter och på sätt skapa kontakt med hjälp av kommunikation, är en viktig egenskap som lyfts fram av Holly Paul, rekryteringschef på Pricewaterhousecoopers, skriver WSJ. "

Mina reflektioner:
Jag förstår att det är svårt att få jobb om man är otydlig, inte kan uttrycka sina åsikter eller skapa kontakt, det säger väl sig själv? Det är svårt att få en kopp kaffe om man inte kan göra det. Något självklar personlig färdighet, kanske inte direkt en egenskap kan tyckas.
"2. Personligt varumärke Vad ger du för bild av dig själv på Facebook, Twitter, Linkedin eller din blogg? Det blir allt viktigare i takt med att rekryterare alltmer söker sig ut på nätet för att hitta information om jobbsökanden. Pinsamma saker upptäcks inte bara av dina vänner utan även av potentiella arbetsgivare.
Tydligen gäller det även att kunna visa upp en perfekt bild inte bara av sig själv utan även av sitt företag.
– Fler och fler arbetsgivare vill att de anställda twittrar och bloggar i deras namn och bygger en publik, säger karriärscoachen Meredith Haberfeld till WSJ. "
Mina reflektioner:
Här kan jag tycka att det är viktigt att sätta rättigheter på IM ganska hårt och använda dem rätt. Visst är det väl så att även en potentiell arbetsgivare ser om jag skickar dumheter på twitter, det gör ju alla som orkar jaga reda på mitt nick, där är man offentlig. Facebook är samma sak i stort eftersom du även om rättigheter är ställda så hårt det går är ansluten till nästan alla i väldig få steg, räkna med att det du skriver på FB ses av alla.
Min dotter har rätt tanke där, det man säger på FB skulle man kunna skrika på torget. Nu har man väl gjort saker på torget med som inte var så bra men det är preskiberat nu tror jag, det var i samband med svensexan.

Många glömmer nog denna punkt men den är viktig, det är dock hemskt att alla går och är så överpositiva på FB och twitter så man måste blocka dem, det är inte en sann bild som visas där, är det då inte bättre att göra bort sig lite ibland?

"3. FlexibilitetDet gäller att kunna anpassa sig till arbetsgivarens behov. Ditt jobb ser kanske inte ut på samma sätt nästa år som idag.  Inte minst gäller det att vara bra på att lära nytt, om vi ska tro experterna. "

Mina reflektioner:
Visst ska man vara flexibel, men till vilken grad? Kommer även arbetsgivaren vara det? Jag är sannorlikt inte samma person om några år som jag var när jag sökte jobbet.

Jag har dock jobbat på många arbetsplatser och har aldrig stött på några stora problem med att folk eller arbetsuppgifter förändras, snarare är det en förutsättning att inte tröttna på jobbet att det inte ser likadant ut år efter år.

"4. Jobba effektivare Kan du få 20 procent mer gjort än idag? Det är vad som krävs av dig. Chefer vill se en 20-procentig ökning av produktiviteten, enligt en undersökning som företaget Corporate Executive Board gjort, enligt WSJ.
Och det gäller att vara proaktiv som det så fint heter.
– Mina klienter letar efter anställda som har en förmåga att förstå vad som behövs och förväntas, snarare än att bli tillsagda, säger Meredith Haberfeld. "

Mina reflektioner:
Visst kan jag det, med rätt förutsättningar och motivation tror jag alla kan det, men får vi det?
HUR VIKTIGT ÄR DET INTE ATT SATSA RÄTT SOM ARBETSGIVARE HÄR, DET HANDLAR INTE OM ATT BETALA MER LÖN, DET HAR VISAT SIG I FLERA UNDERSÖKNINGAR.
Det handlar snarare om att utveckla personens vilja att vara en personlig del i framgången, beröm inte kritik har visat sig fungera bra. En bra ledare vet att man kommer längre med socker än med piskan, tyvärr är inte alla chefer ledare.

Har jag nu gjort allt rätt enligt WSJ, kanske inte men du har en sannare bild än den glättiga ytprodukt som denna undersökning verkar efterlysa, jag är gammal nog att veta vem jag är och vad jag kan. Faktum är att jag är ödmjuk nog att inte försöka påskina att alla dagar är kantade med guld och varje uppdrag inte kan kallas för glass och ballong. Men jag anses ändå som positiv av de jag möter, konstig eller hur?

//Hjobo

2 kommentarer:

  1. Det låter ungefär som samma gamla krav från arbetsgivarna, bara lite omkskrivet (jag tänker på artikeln i SVD)

    SvaraRadera
  2. Visst gör det... Inget nytt under solen

    SvaraRadera