lördag 17 oktober 2015

Lördag

Ännu en lördag, helg och hemma. Självklart har jag SATS på förmiddagen, det har jag ju alltid, sedan hem och starta den ojämna kampen mot alla saker hemma.

Alltid samma elände, saker överallt, skor, leksaker, kläder, tidningar, post och så vidare. Det var ju inte mer än en vecka sedan vi gjorde det här...

Alla skor ut på golvet, sortera och ta bort saker som inte ska ligga i skohyllorna, saker som silikon, verktyg, leksaker, kläder och så vidare.

Hur kan det bli så mycket damm? Var kommer det ifrån?

Kablar, var går alla kablar? Varför vill de alltid knyta ihop sig med varandra till olösliga Gordionknutar?

Att försöka göra något med en bebis som vill vara med överallt och en nyfiken hund är inte det lättaste heller, vi får teama upp os och köra tagteam, en som sorterar och städar medans den andre jagar bebis. Hunden försöker vi köra undan så gott det går.

Skönt med helg eller hur.

Det kunde va värre, som att barnen skulle kunna va sjuka. Vänta nu det är dom ju, jag med. Men det går över. Nu har vi i alla fall fått det lite bättre, under trappen, i hallen är det värre än någonsin, bara att köra imorgon igen.

Vardag är jobbigt, särskilt på helgen.

Men det kunde va värre, tänk om de började bomba runt om oss så får fly hals över huvud från landet med det vi kan få med oss, kanske för att aldrig komma tillbaka eller någonsin se våra vänner och släkt igen, eller ens komma undan alla bomber.

Vi har det bra, lätt att glömma när man dammsuger under trappen, men vi har det bra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar