onsdag 14 december 2011

Lucia

Hej igen.

Tredje advent har varit här och farit, Lucia likaså. Vi har tillverkat ett smärre vidunder till pepparkakshus, Konstruktionen visade sig vara ett riktigt byggfusk så taket rasade in på den urspungliga versionen, detta löste jag genom att helt enkelt ta en massa pepparkakor och sätta ihop dem med socker. Ganska pampigt faktiskt, nun väntar vi på att alla barn ska komma hem så vi kan dränka skapelsen i kristyr och m&m;s
Jag hann med två luciatåg på en timme, den ena i regn och rusk med parvlarna på dagis och den andra i CCC med parvlarna från jobbet.
Barnen ser förskräckt på när hundra vuxna tittar lystet på dem med blixtrande kameror(läs telefoner) och tar nästan skräckslaget ett steg bakåt när dom får applåderna. Det är helt egoistiskt av oss vuxna att klä ut barnen såhär, släpa ut dem och tvinga dem att uppträda inför en stor publik.

Kan det vara därför så många vuxna har scenskräck?

Jag tycker vi borde vända på det, vi vuxna kan komma med ljus i håret och sjunga för barnen, dom kan sitta och äta pepparkakor inomhus och titta på oss genom fönstret, för om vi tvingar ut dem i mörkret för att där stå och frskräckt titta på mammor och pappor som sjunger högre än bra med en eldsvåda längst upp kan inte vara uppbyggligt för barn.
Andra lucia firandet var med kollegor på CCC. Jag var där i tid och träffade Sandborg och Hansson, trevligt med lite snack om allt annat än jobb. Sedan kom resten av gänget, där for julfriden :)

Man ska inte klanka på kollegor, men något sliriga var en del av dom, lite förfestande kanske? Alla var på gott humör och en trollkarl underhöll oss medans vi väntade på att få gå in till det hägrande julbordet. Alla runt mig vid bordet var hungriga och började snart klaga lite på turordningar och lucia sånger. jag kan väl hålla med om att Lucia tåget verkade vara tränade i sång av hejjaklacksledaren på ståplats för FBK, jag tyckte faktiskt att 4a åringarna sjöng bättre, men det var mysigt och ljus hade dom. Roligast var pepparkaksgubben med sin sång.

Maten var blandat från ok till riktigt bra, särskilt laxen var kalas men det tycker jag alltid. jag syndade med janssons men det måste man ju när det är Jul, den var kvällens höjdare faktiskt.

Ja nu är det inte långt kvar till Jul. Hemma sliter vi som galningar på olika håll. Lena jobbar överallt med aldeles för dåligt betalda jobb och jag försöker få ihop året med kommunerna till något som kan verka vara värt besväret. Det är inte lätt.

Jag har ju klagat på vintern, det finns orsak till det och särskilt i år. Visst är det jobbigt med slask och elände men vad har hänt med vädret i år? Regn och blåst, översvämningar i landet och bara blä. När lite snö får nu falla, vi har ju fixat vinterdäck till bilarna, eller nästan i alla fall, det är en helt annan historia som jag får ta någon annan gång tror jag.

Jul firas i Karlstad, alla barn hemma och vi är hos Far.
-Hjobo den upplyste (Lucia)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar