lördag 21 juni 2014

Förtält och jäkelskap


Vi hade planer på att fira midsommar i husvagnen. Veckan innan skulle vi till Stockholm och besöka vänner, på morgonen ringde Bomsta och berättade att vårt förtält blåst sönder och vi borde komma och titta.

När vi kom dit såg vi att det var ganska förstört så vi är tvungna att lämna in till lagning. Vi måste dock till Eskilstuna för A ska träffa mor och sova över. På vägen letar vi lite efter ett tillfälligt billigt tält, hittar ett i just Eskilstuna så vi beslutar köpa det.

Vi lämnar A och åker och hämtar tältet, prutar bra och knör in tältet i Volvon som inte är gjord för att frakta stora saker.

Iväg till Bomsta igen, ned med det trasiga och upp med det nya, plockepinn som endast galna vetenskapsmän kan förstå sig på och fyra timmar senare står det uppe. 

Jag håller på att fästa upp tältet i marken när en stormby, från en i övrigt lugn dag, tar tag i tältet, sliter upp det över vagnen och tältpinnarna som är kraftiga bara flyger iväg och många böjs.

Grannarna kommer och säger de bott där länge och aldrig varit med om en sådan vindby. Vilken otur vi hade tycker de...

Lite sordin på känsla för husvagn blev det kan man säga.

Vi la ned, packade ihop och åkte hem.

Nu är tältet lagat, vi firade midsommar lunch på bryggan och grillade hemma. Det blev bra i alla fall men tältet är ännu inte uppe.

Vi väntar till semester, det finns tid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar