fredag 30 november 2012

Sista dagen

Vinter, denna magiska tid med snö som får landskapet att anta trollska utseenden.

Inte har det varit någon vinter inte, mer som en förlängd höst med mörker och elände. Regn är vanligare än snö och blåst vanligare än riktig kyla. ca 2-8 grader varmt, samma som i ett vanilgt kylskåp ungefär, fast om det regnade i kylskåpet hade vi slängt skiten, det kan vi göra med denna vinter med kan jag tycka.  Sverige definierar SMHI vintern som den tid när dygnsmedeltemperaturen stadigvarande är under 0°C (meteorologisk vinter). Har vi ens fått vinter änenligt den definitionen?Eftersom vintern ser så olika ut i olika klimatzoner saknas en allmänt erkänd definition. Begreppet mildvinter används om vinterperioden är varmare än vanligt i det berörda området. ildvinter? det är väl att ta i, omdefinera det till skitvinter. Varga vinter kallades det när det blev kallt, den kan vi döpa till riktig vinter. om det nu ska vara vinter så låte det vara kallt. "Så ge mig trettio grader kallt,tomtar överallt och en skog av gröna granar. Jag vill ha snötyngda hus, tusentals ljus, kulörta kulor i drivor,..."


Nu är det snart slut på eländet, det är väl det enda som gör det uthärdbart.
Vintersolståndet 2012 äger rum den 21 december klockan 12:11
Varför firar vi nyår, vi borde fira vintersolståndet iställe, det är väl något att fira? Att fira nyår är ju bara att fira att vi är ett år äldre, vintersolståndet betyder att nu vänder det, varje dag är längre och värmen återkommer.
Nu är det dags att ta tag i allt som under den mörka tiden bara förfallit. Dags att fokusera om, satsa på ett bra år med massor av träning, sol hela sommaren och arbete till alla, fred på jord fred och alla krig är slut.
"Jag drömde om en jätte sal, där statsmän satt på rad, så skrev dom på ett konvolut och reste sig och sa..."


Oj jag bröt ut i Cornelis Vreeswijk, det var inte meningen. men visst vore det något att drömma om. På tal om mustascher, sista dagen idag med musche för mig. November är över och jag rakar av den igen.Å va skönt sa Lenis i morse "men den har varit fin" klämde hon fram samtidigt, antar att det är ett sätt att säga att det var inte så farligt, som förväntat alltså :)
Det är inte bara muschen som ska väck nu, det är dom där kilona som jag drog på mig när jag slutade snusa, det är så lång tid sedan att jag inte kan skylla på det länge till, det är dags att ta tag i detta och gå ner tio kilo.

Det är klart det går, jag har gjort det förut, till och med trettio kilo. Det är så enkelt som att antingen gör man det eller inte. Ja rent teoretiskt alltså. Det är ett slit, det är tufft och det är försakande av saker som andra gör och äter. Det är inte roligt hea tiden oavsett vad det skrivs i tidningarna och NEJ det finns inga snabba vägar och magiska fixar som gör att du kan fortsätta göra som tidigare och ändå får rutor på magen.Det finns bara ett sätt, det svåra sättet, oavsett vad man vill få dig att tro o veckotidningarna.
Det stämmer att för mycket träning kan inte vara bra om man vill gå ner i vikt men det hänger inte på bara träningen utan också på hurdan kosten är, hur mycket man äter, hurdant övrigt liv ser ut när man inte tränar och om man också stressar mycket på jobbet för stress kan också försvåra viktnedgången. Inget måste att lägga ner många timmar på gymträning och powerwalks varje dag för det går visst att göra träningen effektivare och på kortare tid. Att träna hela kroppen 2-3 ggr i veckan med färre övningar med fria vikter är ett bra alternativ om man vill gå ner i vikt.

Men man måste göra det!

Dessutom ska man inte ha en bild av sin kropp som om den skulle se ut som en underklädes reklam för att man går ned i vikt. Sanningen är snarare att du kommer aldrig få den perfekta kroppen som dom beskriver i fittnesstidningarna eller veckotidningarna ...

 ..inte för att jag säger att det är omöjligt, men de flesta kommer ge sig innan dom kommer dit. Man blir nöjd och insatsen för att få den där fantastiska kroppen har de flesta av oss inte tid med, eller vill försaka så mycket av det som är så gott.

Är det viktigt att få en kropp som den i tidningana?

Släng bort dom ! Tänk på solkräm, ja låten alltså...

"Njut av din kropp.
Använd den på alla sätt du kan. Var inte rädd för den,  eller vad andra tycker om den. Den är det mest fantastiska du någonsin kommer att äga.

Dansa.
även om du bara kan göra det i vardagsrummet.
Läs instruktionerna
även om du inte följer dom.

Läs inga skönhetstidningar.
De kommer bara få dig att känna dig ful. "

Mycket sanning i det.

Här kommer dagens sista råd, från samma låt.

"Var noga vems råd du följer, men ha tålamod med vem som ger dom.
Goda råd är ett slags nostalgi. Att dela ut dom är som att gräva fram det
gamla ur sophinken, torka av det, måla över de dåliga sidorna och
återanvända det för mer än det är värt. "

Kram     //Hjobo

Kolla in hela här:
http://www.fanatic.se/wolff/ny/arkiv_text_solkram.php
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar